Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjas kor a szabadság, a nyugalom, a pihenés időszaka kell, hogy legyen

Legyen időnk és pénzünk magunkra, családunkra, gyermekeinkre, unokáinkra.

Az állami nyugdíjellátás rendszere ezt már ma sem képes garantálni, jelenlegi számaink alapján majd felére fog csökkenni a bevételünk, amiből finanszírozhatjuk az életünk. Mindennek a fele jut majd!

Vajon ez elég lesz, vagy lemondásokkal fog járni?

A mai magyar nyugdíjrendszer úgy működik, hogy az aktív munkavállalók tartják el a nyugdíjasokat, azaz a mindenkori aktívak járulékából finanszírozzák a mindenkori idősek nyugellátását. Mivel senki sem magának fizet be nyugdíjra, ezért csak bízhat abban, hogy ha ő is nyugdíjba vonul, eltartják majd a fiatalok.

Elöregedő társadalmunk óriási problémája, hogy egyre kevesebb gyermek születik, közülük egyre többen gondolkodnak fiatal felnőttként külföldi munkavégzésben, így egyre csökken azok száma, akik majd élhető nyugdíjat fognak nekünk biztosítani. Jól látható, hogy a demográfiai átmenet nem támogatja az állami nyugdíjrendszer egyensúlyának fenntartását. A problémára léteznek megoldások, sőt a befizetett adónk egy részét is erre tudjuk fordítani.

A nyugdíjbiztosítás egy olyan megtakarításos életbiztosítás, amire a befizetések 20%-át, évente legfeljebb 130 000 forint adókedvezményt vehetünk igénybe.

Kérje nyugdíjtervezésben specialista kollégánk segítségét, kérjen személyes konzultációt.

Miért a Cash Flow szakértőjét válasszam?

Jelenleg a piacon elérhető nyugdíjbiztosítások száma közel 30-ra tehető. Vannak speciális nyugdíjzáradékkal ellátott már korábban is ismert befektetéses nyugdíjbiztosítások, és vannak az MNB etikus elvárásainak megfelelő új fejlesztésű nyugdíjbiztosítások.

Vannak hagyományos megoldások, ahol fix díjért előre garantált, konkrét összeget kapunk nyugdíjba menetelkor és vannak speciális tulajdonságokkal felruházott nyugdíjbiztosítások, melyek extra bónuszokat juttatnak, vagy likvid befizetéseket tudnak kezelni. Vannak olyanok melyek egyszeri befizetést igényelnek csak, és vannak olyanok melyek a rendszeres öngondoskodást támogatják.

Még akkor sem egyszerű dönteni, amikor az MNB egységesítette a TKM mutatókat!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet, tapasztalja meg független kollégáink szakértelmét!