Mikor fizetnek a biztosítók?

Mikor fizetnek a biztosítók?

Lassan már tényleg nincs olyan területe az életünknek, amelyre ne lenne elérhető egy biztosítás, melyet fizetve sokszor azt érezhetjük, mintha kidobott pénz lenne az ablakon. Vannak esetek, amikor viszont életmentő is lehet egy-egy kárkifizetés, kártérítés.

Biztosításonként eltérő lehet, hogy mikor és mire fizet a biztosító. Vagyontárgyak biztosításánál (autó, lakás stb.) egy kicsit egyszerűbb. Itt mindig a bebiztosított tárgy megsérülése vagy kára esetén a biztosítási feltételeknek megfelelően kapunk vissza egy bizonyos összeget.

Mi a helyzet amikor mi magunk vagyunk a biztosítottak?

Az élet-, baleset- és egészségbiztosítások köre a legszerteágazóbb. Egy életbiztosítás esetén halál esetén, balesetbiztosításnál – ahogy a nevében is benne van – egy-egy bekövetkezett incidens esetén, egészségbiztosításnál pedig az ellátás igénybevételekor (különböző vizsgálatoknál, kórházi tartózkodás napi térítésénél) történnek a kifizetések. Azonban egy fontos feltételt nem szabad elfelejtenünk! Itt is a biztosító a biztosítási feltételek alapján fizet nekünk.

Mire vagyok biztosítva?

Hogy pontosan milyen szolgáltatások esetén vagyunk jogsultak visszafizetésre a biztosítók felől, azt a biztosítás feltételei tartalmazzák. Ezek a szolgáltatások szerteágazóak lehetnek és olykor lehet, hogy nem is a megfelelő módon vagyunk biztosítva. Lehetünk például:

Alulbiztosítva
amikor a biztosítási szerződésben meghatározott összeg alacsonyabb, mint a biztosított vagyontárgy újrabeszerzési értéke.
Túlbiztosítva
amikor a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg magasabb, mint a biztosított vagyontárgy újrabeszerzési értéke.

Mikor vagyok megfelelően
bebiztosítva?

Egy biztosítás az előre nem látható, de véletlenszerűen bekövetkezhető események anyagi követelményei (kárai) elleni védelem. Fontos tehát felmérni, hogy életviteléből következően milyen veszélyeknek, kockázatoknak lehet kitéve. Hiszen egy-egy ilyen esemény bekövetkezésekor jön jókor a védelem.
Emellett fontos átgondolni , hogy mennyire szeretnénk felkészülni a váratlan helyzetekre.

Mi miben tudunk Önnek segíteni?

  • segíthetünk Önnek átgondolni és felmérni az életvitelből származó kockázatokat, veszélyeket
  • az Ön igényei alapján tanácsot adhatunk, hogy mire érdemes még felkészülni ezek mellett
  • ha már rendelkezik biztosítással munkatársainkkal megvizsgálhatják, hogy tényleg megfelelő védelemmel rendelkezik – nincs-e alul/túlbiztosítva

Több, mint 15 biztosító több száz termékével foglalkozunk – ezáltal tudjuk az Ön számára legmegfelelőbb védelmet felépíteni!

Kérje szakértőnket!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb visszahívjuk Önt.