fbpx
 

Adóoptimalizálás

Angolszász módra

Tovább »
Adóoptimalizálás

A Cash Flow Holding Zrt az elmúlt években arra szakosodott, hogy bemutassa, hogyan lehet a magyar üzleti életben is használni az angolszász vállalkozási formát.

Mit tesz az angolszász amikor elindítja a cégét?

Minden vállalkozás egy kockázati tőkével indul, mely termelő eszközt kell, hogy teremtsen. A magyar cégtulajdonosok jelentős hányada addig tesz bele minden anyagi forrást a cégébe, amíg csak tud.

Ezzel szemben az angolszász a következőt gondolja: Már az eredmények előtt szeretnék visszaáramoltatni 8-12 %-ot a magánéletembe a következő okból: amennyiben a kockázati tőkéből vásárolt eszközeimmel történik valami, velem, mint magánemberrel nem történhet semmi!

A cégtulajdonosok többsége annak az évek óta bevett szokásnak a híve, hogy az év végi elszámolásnál a leadózni nem kívánt bevételeket eredménytartalékba, fejlesztési tartalékba helyezi.

Szakértő pénzügyi tanácsadásunk során olyan adóoptimalizációs lehetőségekről beszélgethetünk, melyeknél a tartalékokhoz hasonlóan megspórolhatjuk a társasági adót.

Az egyedi vállalati számla ezen felül a következő előnyökkel rendelkezik akár a fejlesztési tartalékkal szemben:

  1. 1. Szabadon felhasználható (a fejlesztési tartalék szigorú felhasználási szabályai kizárnak minden felhasználást, amely nem beruházáshoz kötött)
  2. 2. Bármikor felhasználható: nem szükséges 4 éven belül elkölteni, mint a fejlesztési tartalékot
  3. 3. Limit nélküli: fa fejl. tartalékot az adózás előtti eredmény 50%-ig lehetséges elkülöníteni.
  4. 4. Nem végrehajtható: az egyedi számla azonnal a cégvezető és családja vagyonát képezheti
  5. 5. Örökölhető: tragédia esetén az itt található összeg azonnal a megjelölt kedvezményezett tulajdona
  6. 6. Nem veszít értékéből: automatikus árfolyamfigyelés mellett a banki kamatoknál jóval magasabb hozammal, szerződésben garantált hűségrendszerrel rendelkezikdemes kihasználni.

Szeretnék többet tudni, tanácsadót kérek

Tanácsadót kérek »

Lépjen velünk kapcsolatba

Amennyiben érdeklődik szolgáltatásaink iránt, akkor lépjen velünk kapcsolatba. Kérjük töltse ki az alábbi űrlapunkat. A megadott elérhetőségei egyikén kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.
 

Kérje szakértőnket!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb visszahívjuk Önt.